Χρήσιμες Συμβουλές

9 συμβουλές για το πως θα συντηρήσετε τον inkjet εκτυπωτή σας

Μελάνι εκτυπωτή, Εκτυπωτής inkjet, Σφάλμα εκτυπωτή, Μαύρο μελάνι, Έγχρωμο μελάνι, Εκτύπωση φωτογραφιών, Εκτύπωση εγγράφων, Συμβουλές εκτυπωτή, Ανάγκες εκτύπωσης, Εξοικονόμηση μελανιού

Αποκτήστε άψογη εκτύπωση και παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή σας! Μάθετε πώς να γεμίζετε μελάνι, να καθαρίζετε την κεφαλή εκτύπωσης και να αποφεύγετε κοινά προβλήματα εκτύπωσης.

  1. Παρακαλούμε μη θέτετε σε λειτουργία τον εκτυπωτή όταν γνωρίζετε ότι το μελανοδοχείο είναι άδειο. Τα στοιχεία των ψεκαστήρων μπορεί να καούν αν συνεχίζεται η εκτύπωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μελάνι.
  2. Καλό είναι το μελανοδοχείο να αφαιρείται από τον εκτυπωτή, περίπου μία φορά κάθε μήνα, και η κεφαλή να σκουπίζεται με ένα υγρό ύφασμα για να καθαρίζεται από υπολείμματα μελανιού. Το νερό είναι η μόνη καθαριστική ουσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.
  3. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του μελανοδοχείου συνιστάται να το γεμίζετε μετά από κάθε διακόσια αντίγραφα περίπου, αντί να περιμένετε να σταματήσει εντελώς η εκτύπωση. Μία άλλη λύση είναι να γεμίζετε το μελανοδοχείο κάθε δύο εβδομάδες περίπου, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του εκτυπωτή. Όταν δεν αφήνετε το μελανοδοχείο να στεγνώσει τελείως εξασφαλίζετε την παράταση της ζωής του.
  4. Είναι σημαντικό να τρέχετε την επιλογή ‘καθαρισμός κεφαλής εκτύπωσης’ από το εγχειρίδιο χρήστη ή από το παράθυρο της εκτύπωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα για να βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή καθαρίζεται. Ειδικότερα στους εκτυπωτές εκείνους όπου η κεφαλή εκτύπωσης είναι μέρος του εκτυπωτή και όχι του μελανοδοχείου (π.χ. Epson, κάποια μοντέλα Canon, κάποια μοντέλα ΗP).
  5. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε ελαττώματα στην εκτύπωση σταματήστε την εκτύπωση και βάλτε σε λειτουργία τη διαδικασία καθαρισμού της κεφαλής εκτύπωσης για μία ή δύο φορές. Στην συνέχεια δοκιμάστε να εκτυπώσετε και επαναλάβετε τον κύκλο καθαρισμού αν η εκτύπωση συνεχίζει να μην είναι ικανοποιητική. Στην περίπτωση που δεν έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, το μελανοδοχείο είναι προφανώς άδειο.
  6. Στα έγχρωμα μελανοδοχεία ένα χρώμα τελειώνει πάντα πριν από τα άλλα. Μη συνεχίσετε την εκτύπωση με τα χρώματα που απομένουν γιατί οι ψεκαστήρες του χρώματος που έχει τελειώσει είναι πολύ πιθανό να καούν. Το μελάνι είναι άδειο και χρειάζεται γέμισμα.
  7. Ξαναγεμίστε τα μελανοδοχεία το συντομότερο δυνατό μόλις αδειάσουν (συνήθως μέσα στην  εβδομάδα). Το μελανοδοχείο δε μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλη χρονική διάρκεια.
  8. Μην εκθέτετε τα μελανοδοχεία σε πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό προκαλεί τη συστολή και τη διαστολή του μελανιού.
  9. Αποφεύγετε την άμεση  επαφή της πλαστικής σακούλας με τα ηλεκτρονικά μέρη και την κεφαλή του μελανοδοχείου. Σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε τα άδεια μελάνια για γέμισμα καλό θα ήταν να τα τυλίγετε πρώτα σε μία κόλλα χαρτί Α4 και μετά να τα τοποθετείτε σε κάποια σακούλα.

Αφήστε μια απάντηση